Residency Unlimited

news

Alumni News |
Jan, 2017

Aleksandra Chaushova – “The Throbbing Wall” in EUtopia I 28 at CC Strombeek.

Aleksandra Chaushova's work "The Throbbing Wall" would be part of the exhibition EUtopia I 28 at CC Strombeek. This time the sound piece is recorded in English, with the participation of Aela Royer and Maarten Van Den Bussche.

museum cultuur strombeek

gent

EUtopia I

28

06.01 – 08.03.2017

Dareen Abbas
Wafae Ahalouch el Keriasti
Magda Amarioarei
Leyla Aydoslu
Younes Baba-Ali
Flurin Bisig
Sirah Foighel Brutmann & Eitan Efrat
Carlos Caballero
Aleksandra Chaushova
Andriu Deplazes
Vanessa Disler
Mekhitar Garabedian
Kosi Hidama
Haider Jabbar
G. Küng
Koyuki Kazahaya
Ghislaine Leung
Sonia Niwemahoro
Kumi Oguro
Abdalla Omari
George Rippon
Lazara Rosell Albear
Meggy Rustamova
Ali Sabri
Beat Streuli
Pascale Marthine Tayou
Valentina Triet
Sara Sejin Chang (Sara van der Heide)
Guy Woueté

Christoph Fink
OMA / AMO

28  is een tentoonstelling die past in één jaar intens werken rond Europa. De tentoonstelling is bedoeld als een eenvoudig en stilzwijgend project met het werk van 28 kunstenaars met een niet-Europese of EU achtergrond die weliswaar dicht bij ons leven en werken. Deze kunstenaars komen uit alle windrichtingen; de reden voor hun verblijf hier is voor de ene al urgenter dan voor de andere.
Het cultuurcentrum (letterlijk) aan de rand van metropool Brussel wordt begin 2017 twee maanden lang een 'culturen-centrum' – een heus vlot laverend en doordrongen van een “welkomstcultuur “  waar het artistiek 'warm' aanmeren wordt.

Het concept wordt ruimtelijk mee vormgegeven door de jonge architect/criticus Louis De Mey. Hij bedacht een eenvoudige display gehecht/onthecht van de bestaande architectuuur.

De Brusselse kunstenaar  Christoph Fink (1963) is kunstenaar ‘29’ die met zijn werk gebaseerd op tijd en ruimte notatiesystemen van reizen en het overschrijden van grenzen, een heel jaar zijn werk zal ontwikkelen en ontplooien. Hij werkt aan een evolutief project waarin hij gestalte poogt te geven aan het veelkoppige begrip Europa.

In de tentoonstelling is een gekleurde barcode zichtbaar. Dit is een concept van AMO, de Think Tank van architect Rem Koolhaas, die een alternatieve Europese vlag ontwierp waarin de kleuren van alle vlaggen van alle lidstaten van de EU in een veranderlijke constellatie/barcode samenkomen die zich naadloos kan aanpassen aan de toekomstige "in" and "exits" van de EU.

http://www.ccstrombeek.be/eutopia_28

RELATED:

Aleksandra Chaushova

RECENT NEWS:

Artportal: Interview with Barbara Lanciers (TMU)

Rythmic Vertigo: Thomas Canto at Völklingen Art Biennale

Lucid Haze: Clare Kenny, Shuster and Moseley, and Regine Schumann at SKETCH, London

RU Newsletter February 2018

RU Newsletter November 2017